Blog

4 Sebab Mengapa Laman Web Anda Memerlukan SEO

Pelanggan hari ini bergantung pada enjin carian untuk membantu mereka mencari segala-galanya termasuk nama restoran kepada pembuat perisian. Ini bermaksud bahawa tidak kira apa yang ditawarkan oleh perniagaan anda, kumpulan sasaran anda mungkin mencari produk atau perkhidmatan seperti milik anda di mesin carian seperti Google.

Dan jika anda ingin membawanya ke laman web anda, anda memerlukan pengoptimuman enjin carian (SEO).

Tetapi jika anda telah menghabiskan banyak masa untuk meneliti pilihan anda dengan pemasaran digital, anda mungkin pernah mendengarnya sebelum ini.

Setelah anda menerimanya, soalan seterusnya adalah bagaimana melakukan pengoptimuman mesin pencari.

Itulah sebabnya kali ini, kami akan menerangkan dengan tepat apa yang menjadikan SEO sangat penting, serta beberapa teknik pengoptimuman mesin pencari dan alat pengoptimuman mesin pencari yang boleh anda gunakan untuk meningkatkan kedudukan laman web anda.

1. Ini dapat membantu anda membina jenama anda

Walaupun penjenamaan sering dianggap sebagai strategi pemasaran yang lebih tradisional, sementara SEO tergolong dalam kategori digital, kedua-duanya melibatkan langkah yang sama.

Semasa membina jenama, anda perlu mempertimbangkan apa yang anda berikan dan apa yang orang lain katakan.

Dan apabila anda melihat langkah-langkah yang terlibat dalam mengoptimumkan laman web anda, faktor yang terlibat adalah hampir sama. Anda perlu membuat kandungan yang memenuhi kehendak dan minat pengguna anda, kemudian mencari jalan untuk mendapatkan pautan dari laman web lain.

Sekiranya anda mengekalkan hubungan ini semasa anda mengembang kan strategi SEO anda, anda dapat memilih kata kunci dan membuat kandungan yang sesuai dengan gambar yang anda inginkan untuk jenama anda.

2. Laman web yang optimum akan menghasilkan lalu lintas yang lebih tinggi

Pada dasarnya, tujuan pengoptimuman SEO adalah untuk meningkatkan kedudukan laman web anda dalam hasil carian.

Tetapi dengan kata lain, tujuan mencapai pangkat tinggi adalah untuk menarik lebih banyak lalu lintas – dan idealnya, mengubah lalu lintas itu menjadi pelanggan.

Sekiranya anda tertanya-tanya, ia berfungsi.

Dalam setahun, trafik laman web baru ini bertambah dari kosong hingga 100,000 pelawat – sepenuhnya dari SEO.

Sekiranya anda ingin membawa lebih banyak pengguna ke laman web anda, SEO adalah kaedah terbaik untuk mencapai matlamat ini.

3. Ini membantu kumpulan sasaran anda mencari laman web anda

SEO dapat membantu perniagaan anda meletakkan laman web anda di barisan hadapan mesin pencari kumpulan sasaran anda kerana mereka secara aktif mencari maklumat.

Adalah biasa bagi pengguna untuk menggunakan enjin carian untuk mencari maklumat mengenai produk dan perkhidmatan, jadi ini adalah peluang yang baik.

Sebenarnya, 62% pengguna beralih ke mesin pencari terlebih dahulu apabila mereka ingin mengetahui lebih banyak mengenai perniagaan, produk atau perkhidmatan baru – dan 41% menggunakannya ketika mereka sudah bersedia untuk membeli.

Ini bermaksud bahawa jika anda ingin perniagaan anda menjadi sebahagian daripada proses penyelidikan pengguna dalam talian, perniagaan tersebut akan muncul dalam hasil carian untuk kata kunci yang berkaitan dengan produk atau perkhidmatan yang anda tawarkan.

Selanjutnya, menurut kajian yang sama, 48% pengguna memilih untuk melayari laman web perniagaan rasmi untuk mengetahui lebih banyak mengenai mereka.

Oleh itu, kehadiran dalam talian yang kuat bukan sahaja dapat membantu anda mencapai matlamat pemasaran anda tetapi juga membolehkan kumpulan sasaran anda meneliti dan membeli dengan cara yang sesuai untuk mereka.

4. Membantu anda mendahului pesaing anda

Semasa anda mengoptimumkan laman web anda, anda bukan sahaja berusaha meningkatkan kedudukan laman web anda di halaman hasil tetapi anda juga bergerak maju di hadapan pesaing anda.

Pertimbangkan bahawa hasil carian pertama di mana-mana halaman hasil carian tertentu rata-rata 20.5% daripada klik. Dari sana, yang kedua mendapat 13.32%, dan yang ketiga mendapat 13.14%.

Ini bermaksud bahawa semasa anda melalui hasil carian, anda akan mendapat peratusan klik yang lebih besar untuk kata kunci sasaran anda – dan pesaing anda akan mendapat lebih sedikit.

untuk maklumat lebih lanjut mengenai SEO Servis KL, sila lawati https://www.pakarseo.com.my/

Theme by Anders Norén