Blog

Memahami Kepentingan SEO untuk Perniagaan Moden

Mari kita lihat pentingnya SEO untuk perniagaan :

Keterlihatan dan Kedudukan

Salah satu fungsi SEO yang paling penting adalah meningkatkan keterlihatan, yang bermaksud mempermudah prospek mencari anda ketika mereka mencari sesuatu yang anda tawarkan. Keterlihatan secara langsung berkaitan dengan kedudukan anda.

Semakin tinggi kedudukan anda di halaman hasil mesin pencari (SERP), semakin besar kemungkinan prospek melihat anda dan mengklik ke laman web anda. Semakin berkesan usaha SEO anda, semakin tinggi kedudukan anda dan semakin baik keterlihatan anda, yang sangat penting apabila anda menganggap bahawa seperempat pengguna web tidak pernah mengklik SERP pertama.

Trafik Web

Peningkatan lalu lintas web adalah salah satu tujuan utama SEO, dan anda meningkatkan lalu lintas ketika anda meningkatkan keterlihatan dan kedudukan. Pertimbangkan ini sebentar: hampir 33% klik masuk ke halaman peringkat pertama, dan lima penyenaraian pertama mendapat lebih dari 75% daripada semua klik.

Sekiranya anda mahukan lebih banyak prospek mencari laman web anda melalui mesin pencari, maka anda memerlukan amalan SEO yang akan membantu anda berada di antara lima kedudukan teratas, dan idealnya nombor satu.

Kuasa

Konsep autoriti agak baru dalam SEO, tetapi menjadi semakin penting untuk mesin pencari kerana menjadi lebih penting bagi pengguna web. Pada hakikatnya, kewibawaan bermaksud laman web anda boleh dipercayai, berkualiti tinggi, relevan, dan mempunyai sesuatu yang ditawarkan. Semakin banyak otoriti di laman web anda, semakin tinggi kedudukan anda, dan semakin banyak prospek akan mempercayai jenama anda.

Menciptakan Pengalaman Pelawat yang Lebih Baik

Sebab lain SEO penting adalah kerana sepanjang masa anda berusaha menghasilkan kandungan yang hebat dan mengoptimumkan laman web anda dengan SEO di halaman meningkatkan kebolehgunaan laman web anda, dan ini mewujudkan pengalaman pelanggan yang lancar dan positif.

Sebagai contoh, apabila anda mengambil langkah untuk menjadikan laman web anda responsif, ia akan dapat digunakan untuk semua pengunjung mudah alih anda dan juga orang yang berkunjung dari komputer riba atau desktop. Begitu juga, dengan meningkatkan kelajuan memuatkan halaman anda, anda akan mengurangkan kadar pentalan dan mendorong pengunjung untuk menghabiskan masa lebih lama di laman web anda. Hampir 50% pengguna mengharap kan halaman dibuat dalam masa dua saat, dan semakin lama masa muat, semakin tinggi kadar pentalan dan semakin rendah penukaran anda.

untuk maklumat lebih lanjut mengenai Pakar Google Malaysia, sila lawati https://www.pakarseo.com.my/

Theme by Anders Norén