Blog

Masalah Yang Boleh Diatasi Dengan Perkhidmatan SEO

Apabila anda bergantung pada laman web sebagai ‘net’ untuk mendapatkan pelanggan, sekurang-kurangnya ‘net’ mesti dikunjungi oleh bakal pelanggan. Maklumat mengenai kewujudan laman web anda adalah permulaan ketika mereka melayari laman web anda. Lalu di mana mereka boleh mendapatkan maklumat ini?

Jawapan terbaik untuk soalan ini ialah Google. Ya, siapa yang tidak biasa dengan enjin carian ini. Semua maklumat boleh diperoleh hanya dengan memasukkan kata kunci. Oleh itu, apa yang perlu anda lakukan untuk memperkenalkan perniagaan anda di dunia maya adalah dengan menghubungkan laman web anda ke kata kunci yang mewakili produk atau perkhidmatan yang anda tawarkan.

Masalah Kedudukan dalam Hasil Carian

Anda harus sedar bahawa Google memberikan banyak hasil carian untuk satu kunci. Anda boleh mendapatkan hasilnya yang terdiri daripada puluhan halaman. Soalan seterusnya ialah dapatkah calon pelanggan anda mencari laman web perniagaan anda? Sudah tentu saya boleh. Tetapi semuanya bergantung pada kedudukan laman web anda dalam hasil carian. Semakin tinggi kedudukan semakin besar peluang mendapat kunjungan. Ingat lawatan bermaksud peluang untuk mendapatkan pelanggan.

Anda boleh membayangkan keadaan yang sebaliknya. Apabila laman web yang anda pautkan dengan kata kunci tertentu ternyata berada di kedudukan paling bawah. Maklumat yang diperoleh pertama cenderung digunakan terlebih dahulu. Kemudian laman web anda berpeluang berjaya memikat pelanggan yang semakin menipis. Malah berita buruk dari laman web anda tidak semestinya diketahui ada.

Kaedah SEO Adalah Penyelesaiannya

Jadi sekarang anda berharap laman web anda dapat berada di kedudukan teratas hasil carian. Menggunakan perkhidmatan SEO yang membantu anda melaksanakan kaedah SEO (Search Engine Optimization) adalah satu-satunya langkah yang dapat anda lakukan untuk merealisasikan harapan tersebut. Kerana seperti namanya SEO berguna untuk mengoptimumkan mesin pencari. Ini bermaksud bahawa teknik ini akan ‘mempengaruhi’ Google agar meletakkan laman web anda di kedudukan teratas dalam hasil carian untuk kata kunci yang anda tentukan.

untuk maklumat lebih lanjut mengenai SEO Servis KL, sila lawati https://www.pakarseo.com.my

Theme by Anders Norén