Blog

5 Cara Meningkatkan Kedudukan SEO Laman Web Anda

Ikuti langkah-langkah ini untuk meningkatkan Pengoptimuman Mesin Pencari (SEO) laman web anda dan anda akan dapat melihat hasilnya setelah beberapa minggu.

1. Hasilkan Kandungan yang Berkaitan

Kualiti kandungan artikel anda sangat penting dalam menentukan peringkat untuk carian laman web anda. Kualiti kandungan mesti dipupuk secara khusus untuk meningkatkan lalu lintas laman web, yang akan meningkatkan kewibawaan dan relevan situs.

Kenal pasti dan sasarkan frasa kata kunci untuk setiap muka surat. Fikirkan seolah-olah anda adalah pengguna yang mencari sesuatu halaman misalnya dengan ungkapan “tempat makan terbaik di Kuala Terengganu”. Oleh itu, anda harus menggunakan frasa ini beberapa kali dalam artikel anda kerana terdapat permulaan atau akhir peranti.

Jangan lupa menggunakan tanda tebal, huruf miring, tajuk (terutamanya H1) dan tag lain untuk menyerlahkan frasa ini. Tetapi jangan gunakan terlalu banyak. Jangan mengabaikan gaya bahasa dan tulisan anda sehingga pengguna dapat memberitahu apa yang sesuai

2. Sentiasa Kemas kini Blog atau Artikel Anda

Untuk mendapatkan indeks pada mesin pencari, anda mesti konsisten dalam mengemas kini kandungan laman web anda. Kaedah ini adalah salah satu kaedah terbaik untuk menentukan kesesuaian laman web. Oleh itu, pastikan anda menulis kandungan yang menarik.

3. Metadata

Semasa membina laman web anda, setiap huruf huruf harus berisi ruang antara tag <head> untuk memasukkan metadata atau maklumat mengenai isi wajah huruf anda. Untuk pengguna laman web CMS, fungsi ini tersedia untuk setiap muka laman web.

4. Mempunyai laman web yang sesuai dengan pautan

Fokus untuk membuat pautan yang relevan dalam kandungan dari pautan “klik di sini”, cuba menulis nama destinasi. “Klik di sini” tidak memiliki nilai untuk mesin pencari. Sentiasa gunakan pautan deskriptif dengan kata kunci pautan. Ia bukan sahaja akan meningkatkan SEO anda, tetapi juga akan memberi nilai tambah kepada pembaca termasuk mereka yang kurang upaya atau mereka yang menggunakan pembaca skrin.

5. Gunakan teg alt

Sentiasa menerangkan visual dan video menggunakan tag alt, atau keterangan teks alternatif. Mereka membenarkan mesin pencari meletakkan halaman laman web anda di tempat yang sangat penting bagi mereka yang menggunakan menyemak imbas teks atau pembaca skrin sahaja.

untuk maklumat lebih lanjut mengenai SEO Servis KL, sila lawati https://www.pakarseo.com.my/

Theme by Anders Norén